Děti jsou z nebe

Našemu Eliamovi jsou necelé čtyři měsíce. Od narození téměř nepláče, velmi často se usmívá a spí celou noc jen s jedním kratším kojením. Je velmi pohodové miminko.

"Vyfasovali jste hodné dítě", řekla mi kamarádka. Nevyfasovali, my jsme si ho porodili. Tedy, neporodili jsme si hodné dítě, ale spokojené dítě bez sebemenšího traumatu. Eli se narodil doma, lotosově. Do náruče mé a mého muže. Do teď na něj sáhli jen čtyři jiní lidé a bylo to pouze na chviličku a v mé bezprostřední blízkosti. 

Jsem mu stále na blízku. Nosím ho často v šátku, když mě potřebuje, jsem mu hned k dispozici (případně můj muž).
Jeho potřeby plníme s láskou a ochotou.

Čůrá i kaká většinou na nočníček. Jsme s ním tak sladění, že poznáme, kdy potřebuje. Poznám, kdy chce jít spát - umí dát najevo, že chce do šátku nebo už uložit do peřin (spíme samozřejmě v jedné posteli). Nakojím ho a on klidně spí začátek noci beze mně.
Nepoužíváme dudlík a prozatím ještě ani jednou nebyl v kočárku. Nekapu mu žádné Déčko. Kapičky jsem užívala pár týdnů já (abych mu vitamín předala v mléce) a co začalo být venku krásně, nechávám ho přes den střídavě kratší dobu na sluníčku (už náš druhorozený syn nebyl ani jednou natřený žádným opalovacím krémem). Na jeho tělo (ani do těla) jsme nepoužili žádnou chemii - žádné šampóny, vlhčené ubrousky, jednorázové pleny ani mastičky. Plínky používáme látkové - prané v domácím gelu vyrobeného ze sody a mýdla s Jelenem (jak na to popisuji v článku ZDE). Díky úspěšným snahám o bezplínkovou metodu a nepoužívání jednorázových plen není třeba pořizovat ani aplikovat žádný přípravek na opruzeniny. Po koupeli používáme bambucké máslo nebo kvalitní rostlinný olej. U pediatričky jsme byli prozatím jen jednou, když mu byly dva týdny (a to primárně kvůli matrice).

Eliamek je naše třetí dítě. Můj přístup prvorodičky k našemu prvnímu miminku byl výrazně odlišný oproti přístupu nyní ke třetímu.

Od poslouchání rad z okolí jsem se konečně přes všechna svá tři těhotenství začala řídit pouze svou intuicí.
Věřím sobě a svému miminku. Jsme na sebe napojeni. Mám k sobě i k němu důvěru. Netápu. Přesně vím. Dovoluji si naslouchat sobě i jemu. Věřím sobě i jemu, jsem klidná a Eliam je mým odrazem. 

Jsem si jistá, že kdyby se změnil pohled na porody a na přístup k dětem všeobecně, mohli bychom mít doma všichni malé anděly. Protože DĚTI JSOU Z NEBE.



Více o našem domácím porodu v článcích:

MŮJ PŘÍBĚH O DOMÁCÍM PORODU,

a

__________________________________________________________________________________________________________________

Všechny naše ověřené metody, recepty a tipy šetrné jak k nám tak k přírodě jsou pohromadě v mém téměř šedesáti stránkovém eBooku:
EBook vznikl po mém několikaletém objevování, po několikaměsíčním nošení v hlavě, několikatýdenním dávání na papír a datlování do počítače.

Pořídit si jej můžete ZDE - díky, že v tom jedete se mnou :)

S láskou Eva Severin Šporcová

Žádné komentáře:

Okomentovat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com