Ořechové perníčky bez cukru

Naši kluci milují perníčky, pečeme je tedy dost často. Oba mi pomáhají s přípravou těsta i s vykrajováním a tak je výroba naší společnou tvůrčí dílničkou.

Jsou BEZ CUKRU, BEZ PRÁŠKU NA PEČENÍ, Z CELOZRNNÉ MOUKY a s těstem se dobře pracuje hned, není třeba ho nechat odpočinout.

Lze je vyrobit i úplně BEZLEPKOVÉ, BEZVAJEČNÉ a tedy VEGANSKÉ.
Veganské jsou naše nejoblíbenější - těsto neobsahuje vajíčka a proto mi je jedno, že kluci při vykrajování průběžně těsto ochutnávají. 

RECEPT:
60g na jemno namletých vlašských ořechů (nebo mandlí),
80g celozrnné jemné špaldové mouky,
40g (případě více) celozrnné jemné žitné mouky,
70g datlové šťávy (případně medu),
1 vajíčko (od spokojených slepiček),
1 lžíce oleje (panenského),
1 lžíce perníkového koření (postačí i jen skořice a trocha mletého nového koření).

V případě bezlepkové varianty lze použít pouze například rýžovou mouku, či v kombinaci s pohankovou.

Výroba domácí datlové šťávy:
ve výkonném mixéru rozmixuji cca 10 datlí v cca 1dcl vody (dle potřeby - aby konzistence připomínala med)

 Těsto zpracujeme, hned vyválíme a vykrajujeme. 

Pečeme při 180°C cca 7minut.

Množství perníčků: 1 velký plech.

Jak dlouho perníčky vydrží: u nás se většinou snědí hned :)

Dobrou chuť :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com