Ořechové perníčky bez cukru

Naši kluci milují perníčky, pečeme je tedy dost často. Oba mi pomáhají s přípravou těsta i s vykrajováním a tak je výroba naší společnou tvůrčí dílničkou. S těstem se dobře pracuje hned, není třeba ho nechat odpočinout.

Jsou BEZ CUKRU, BEZ PRÁŠKU NA PEČENÍ a Z CELOZRNNÉ MOUKY.


Lze je vyrobit i BEZLEPKOVÉ, BEZVAJEČNÉ a tedy VEGANSKÉ.


Veganské jsou moje nejoblíbenější - těsto neobsahuje vajíčko a proto mi je jedno, že kluci při vykrajování průběžně těsto ochutnávají. Vejce nahrazuji nejčastěji lněným semínkem: 1 lžíci rozmixovaného lněného semínka smíchám se 3 lžícemi vody.

Více o veganském pečení v článku

PEČENÍ BEZ CUKRU A MLÉČNÝCH VÝROBKŮ (NEJEN PRO VEGANY)


Co všechno provádí rafinovaný cukr v našem těle v článku 

BEZ CUKRU, PROSÍM!



RECEPT
Množství: 1 velký plech.

Co budeme potřebovat:
60g na jemno namletých vlašských ořechů nebo mandlí,
80g celozrnné jemné špaldové mouky,
40g (případě více) celozrnné jemné žitné mouky,
70g datlového sirupu nebo medu,
1 vajíčko od spokojených slepiček (případně nahradit lněným semínkem),
1 lžíce oleje (panenského),
1 lžíce perníkového koření (postačí i jen skořice a trocha mletého nového koření).

V případě bezlepkové varianty lze použít například rýžovou mouku, mandlovou, či v kombinaci s pohankovou.

Výroba domácího datlového sirupu:
ve výkonném mixéru rozmixuji cca 10 datlí v cca 1dcl vody (dle potřeby - aby konzistence připomínala med)

Postup:
Těsto zpracujeme, hned vyválíme a vykrajujeme. Pečeme při 180°C cca 7minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com