Naši kluci milují perníčky, pečeme je tedy dost často. Oba mi pomáhají s přípravou těsta i s vykrajováním a tak je výroba naší společnou tvůrčí dílničkou. S těstem se dobře pracuje hned, není třeba ho nechat odpočinout.
Jsou BEZ CUKRU, BEZ PRÁŠKU NA PEČENÍ a Z CELOZRNNÉ MOUKY.
Lze je vyrobit i BEZLEPKOVÉ, BEZVAJEČNÉ a tedy VEGANSKÉ.
Více o veganském pečení v článku
PEČENÍ BEZ CUKRU A MLÉČNÝCH VÝROBKŮ (NEJEN PRO VEGANY)
Co všechno provádí rafinovaný cukr v našem těle v článku
BEZ CUKRU, PROSÍM!
RECEPT
Množství: 1 velký plech.
Co budeme potřebovat:
60g na jemno namletých vlašských ořechů nebo mandlí,
80g celozrnné jemné špaldové mouky,
40g (případě více) celozrnné jemné žitné mouky,
Množství: 1 velký plech.
Co budeme potřebovat:
60g na jemno namletých vlašských ořechů nebo mandlí,
80g celozrnné jemné špaldové mouky,
40g (případě více) celozrnné jemné žitné mouky,
70g datlového sirupu nebo medu,
1 vajíčko od spokojených slepiček (případně nahradit lněným semínkem),
1 lžíce oleje (panenského),
1 lžíce perníkového koření (postačí i jen skořice a trocha mletého nového koření).
1 vajíčko od spokojených slepiček (případně nahradit lněným semínkem),
1 lžíce oleje (panenského),
1 lžíce perníkového koření (postačí i jen skořice a trocha mletého nového koření).
V případě bezlepkové varianty lze použít například rýžovou mouku, mandlovou, či v kombinaci s pohankovou.
Výroba domácího datlového sirupu:
ve výkonném mixéru rozmixuji cca 10 datlí v cca 1dcl vody (dle potřeby - aby konzistence připomínala med)
Postup:
Těsto zpracujeme, hned vyválíme a vykrajujeme. Pečeme při 180°C cca 7minut.
Těsto zpracujeme, hned vyválíme a vykrajujeme. Pečeme při 180°C cca 7minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat