Domácí piškoty bez cukru

Náš starší syn Timi je, co se týče jídla, hodně vybíravý. Každý den řešíme, co mu připravit k jídlu, aby jedl. Nejí žádné ovoce a jen málo druhů zeleniny, ale na druhou stranu mu nechutnají ani bonbóny, dorty a jiné CUKRovinky. Miluje oříšky, zrníčka a piškoty, a protože se snažíme vyhýbat rafinovanému cukru a jídlo nakupujeme pokud možno BEZ OBALU, zkusila jsem vyrobit domácí piškoty slazené medem. Dopadlo to výborně! 😊

RECEPT:
Množství: 1 plech větších piškotů.
Co budeme potřebovat:
cca 100 g celozrnné špaldové mouky (podle konzistence těsta),
2 vajíčka (1 žloutek a 2 bílky),
cca 70g medu (pro milovníky sladkého klidně více),
špetka soli (já používám Himalájskou růžovou),
(1 plná lžíce kakaa),
10g kypřícího prášku bez fosfátů (necelý sáček).

Postup:
v jedné míse vyšleháme z oddělených bílků a špetky soli tuhý sníh, v druhé míse vyšleháme žloutek (pouze jeden) s medem.  Bílky přendáme ke žloutkové směsi, přidáme prášek do pečiva a kakao a opatrně přimícháváme mouku a promícháváme, aby vzniklo jemné tužší těsto. To pomocí lžíce klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme cca 10-15min na 160°C.

Inspirovala jsem se receptem na www.zdravakuchyne.cz



Žádné komentáře:

Okomentovat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com