Na tělo bez chemie

Několik měsíců trval přechod celé naší rodiny od běžných tělových a vlasových mycích prostředků, tělových mlék a deodorantů k NEchemické a velmi úsporné (finančně i prostorově) variantě, která je šetrná jak k našemu tělu, tak i k životnímu prostředí.

Sbírala jsem informace, hledala varianty a zkušenosti a následně možnosti jak a kde co zakoupit.

Dříve bylo součástí našich koupelny několik druhů tekutých šampónů (můj „na světlé vlasy“ či „pro větší objem“, Zbyndi „pro muže“, kluků „pro nejcitlivější dětskou pokožku“), kondicionéry a jiné prostředky na vlasy (emulze na vlasové konečky apod.), mycí gely na tělo a ruce, tělová mléka nejrůznějších vůní, mé odličovací a micerální vody, krémy na ruce, krémy na obličej, deodoranty.

Všechny tyto lahvičky nahradily 4 věci: BAMBUCKÉ MÁSLO, tuhé přírodní MÝDLO NA TĚLO, tuhé přírodní MÝDLO NA VLASY a KAMENEC.

Bambucké máslo používám místo nočního krému na obličej, mažeme tím občas děti po koupání, je výborné na suché ruce a paty a také pro regeneraci pokožky po opalování. Jen pozor, aby nebylo rafinované. Kamenec stačí navlhčit pod tekoucí vodou a otřít do podpaží (klidně i víckrát denně).

Kde koupit:
mýdla i bambucké máslo nyní nakupujeme pouze už jen BEZ OBALU (www.bezobalu.org). Kamenec v plastové krabičce v drogerii DM (vydrží ale velmi dlouho). Bohatá nabídka přírodních mýdel, často ručně vyráběných, je také na internetu, kde lze zakoupit i bambucké máslo na váhu. Doporučuji www.mannamydlo.cz a http://www.delibutus.cz/zbozi/bambucke-maslo/ (vážené – 500g). Já si máslo rozdělím do několika skleniček, abych ho měla po ruce v ložnici i v koupelně a největší schovám do lednice - je dobré ho uchovávat v chladu a temnu).

Zbavila jsem se také všech svých běžných laků na nehty a odlakovače. Používám pouze lak na nehty z přírodní pryskyřice značky Little Ondine (http://liviny.cz/content/8-little-ondine). Uschne téměř okamžitě a k jeho odstranění není potřeba žádná chemie – stačí pouze sloupnout 😊

Tip:
pro lepší pocit v horkých dnech či po sportování doporučuji mít v kabelce či tašce malé balení voňavého bambuckého másla a v případě potřeby si trošku máznout do podpaží 😊Já mám ráda s levandulí, ale je na výběr z několika: https://mannamydlo.cz/produkty/vsechny-manny/exoticka-masla.

Co používáte vy? Máte nějaký tip na přírodní kosmetiku?

__________________________________________________________________________________________________________________

Tento článek je "výcuc" ze stejnojmenné kapitoly z mého téměř 60 stránkového eBooku:
EBook vznikl po mém několikaletém objevování, po několikaměsíčním nošení v hlavě, několikatýdenním dávání na papír a datlování do počítače.

Pořídit si jej můžete ZDE - díky, že v tom jedete se mnou :)

S láskou Eva Severin Šporcová

Žádné komentáře:

Okomentovat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com