Nechodíme do lékárny - tipy na domácí léčení

Nepamatuji si, kdy jsem byla naposledy v lékárně, nemám naštěstí důvod. Nebývám moc nemocná, ani můj manžel, ani děti.

Dříve, před dětmi, jsem na tom byla jinak. Stačilo mi se jen mihnout kolem nemocného a už jsem lehla také.

Těžko říct, jestli za mou nynější odolností vděčím pouze přírodě, která mě, jako kojící matku, chrání (kojím nebo jsem těhotná už víc jak 5 let), nebo přispěla i změna stravování. Kluci nechodí do klasické školky, ale do lesní, takže k chytání bacilů také nemají tolik příležitostí a častější pobyt venku je otužuje.

Když už se "o nás něco pokouší", má to zpravidla rychlý průběh a zvládneme to (možná hlavně proto) díky našim přírodním léčivům:


"Aladinova kouzelná lampa"

nevím, jak přesně se to jmenuje, jako jediné to není přírodní (ano, můj neoblíbený plast) a koupili jsme to v lékárně :D Vždy tím ale naše případné léčení se Zbynďou začínáme (děti bychom zatím nepřesvědčili). Jakmile máme sebemenší podezření, že je na blízku viróza, naplníme "lampu" teplou vodou, odměrkou přidáme sůl, rozmícháme a propláchneme si nos. Lze to i bez této pomůcky, ale s ní je to jednodušší a příjemnější.

Česnek

vyloupneme stroužek a cucáme jako bonbón kdykoliv se nám chce nebo nám to situace dovoluje :)

Domácí pečený čaj z aronie

Nazýváme to "domácí Coldrex". Více v článku zde.

Zázvorový čaj

zázvor nakrájíme na kousky nebo nastrouháme, zalijeme horkou vodou, dochutíme medem a pijeme několikrát denně. Nepřidávat citrón. Čaj má zahřát organismus, citrón by ho naopak ochladil.

Šípkový čaj

na podzim si natrháme šípky a celou zimu si z nich sem tam (preventivně ale i na chuť) děláváme čaj. Je plný vitamínu C, takže při podezření blížícího nastydnutí jeho pití zintenzivníme. Je výborný i v kombinaci s rakytníkem (více v článku zde).

Cibule s medem proti kašli

Když nás nachlazení přeci jen zdolá, místo kupovaného sirupu na kašel nakrájíme cibuli a prolijeme ji medem. Cibule téměř hned pustí šťávu a dávkujeme si ji po lžičkách, kdy nás napadne.


K tomu denně minimálně jedno jablko - po celý rok!

Říká se, že jedno jablko denně nás ochrání před doktorem.


Samozřejmě máme doma lékárničku s "první pomocí", kterou si bereme všude na cesty s sebou, ale její obsah naštěstí nemáme důvod použít. Až na kapičky Audiron, které jsou čistě přírodní a již několikrát se nám osvědčily při onemocnění uší.

Proč tedy chodit do lékárny, když si vystačíme s obsahem naší špajzky. Jaké jsou vaše zkušenosti nebo tipy? Díky za ně!

__________________________________________________________________________________________________________________

Tyto tipy jsou jen nepatrným zlomkem z téměř 60 stránek mého eBooku:
EBook vznikl po mém několikaletém objevování, po několikaměsíčním nošení v hlavě, několikatýdenním dávání na papír a datlování do počítače.

Pořídit si jej můžete ZDE - díky, že v tom jedete se mnou :)

S láskou Eva Severin Šporcová

Žádné komentáře:

Okomentovat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com