Za spícím obrem do lesoparku Horka - tip na výlet

"Lesopark Horka - Muzeum v přírodě ve Světlé pod Ještědem" - píše se na internetu. Budete-li mít cestu do Liberce, či jeho okolí, toto místo určitě stojí za návštěvu. A nebo se tam vydejte jen tak, například cesta z Prahy trvá jen něco málo přes hodinku.

Tip na výlet do přírody s dětmi a klidně i se psem. Neplatí se žádné vstupné, vše je velmi nápadité, vkusné, milé.

S trochou síly je lesopark sjízdný i s kočárkem (my ho s sebou neměli, ale pár návštěvníků ano). 


Spící obr, který chrápe a nebo nabádá návštěvníky, aby ho nerušili ze spánku, lanové centrum s dřevěnými domečky, amfiteátr, kde můžete posedět či posvačit za poslechu pohádek či písniček, naučná stezka lesem, doskočiště. To vše v krásné přírodě v sousedství golfového hřiště.

V lesoparku se dá strávit klidně celé odpoledne a i když se tam vydáte v den, kdy bude mít stejný nápad spoustu jiných lidí (bude víkend a bude hezky), nevadí - v lesoparku se návštěvníci hezky rozptýlí.

Socha obra je dlouhá 30m a nachází se hned u vstupu do lesoparku. Má v sobě zabudované čidlo a reaguje na kolemjdoucí, kteří ho ruší ve spánku.

Lanové centrum pro malé i velké je poměrně rozsáhlé a nechybí ani lanovka.

S lanovým centrem sousedí několik dřevěných domečků. Jsou velké tak akorát pro malé návštěvníky a doslova lákají k jejich prozkoumání. 

Amfiteátr láká ke svačině, nekoná-li se tam zrovna nějaké představení. Dle seznamu a tlačítek na zdi si můžete zvolit oblíbenou pohádku či písničku a pustit si ji jako kulisu.

Skočíte daleko jako blecha, kobylka, žába či veverka? Změřte si to. :)

Celý okruh lesoparkem je doplněn o naučné tabule s nejrůznějšími informacemi ohledně přírody či otázkami, jejichž správné odpovědi jsou uvedeny vždy na zadní straně. 


Znáte toto místo? Nás velmi mile překvapilo. Máte tip na nějaké jiné podobné - vhodné pro děti, v přírodě?

Další tip na výlet s dětmi do přírody:

Žádné komentáře:

Okomentovat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com