Tip na zdravé mlsání z ingrediencí, které máme u nás doma vždy "po ruce" a nakupujeme je "bez obalu". Příprava zabere klidně i jen 10 minut a můžou se do tvoření zapojit jednoduše i děti. Živá strava si uchovává všechny výživné látky, takže žádné "černé svědomí" z takového mlsání :)
Bílé:
1 hrnek mandlí (nenamočených, neloupaných),
1 hrnek strouhaného kokosu,
3 - 4 lžíce medu nebo datlové pasty.
3 - 4 lžíce medu nebo datlové pasty.
Hnědé:
3/4 hrnku mandlí (nenamočených, neloupaných),
1 hrnek strouhaného kokosu,
1/4 hrnku čokolády (raw a nalámané na menší kousky),
3 - 4 lžíce medu nebo datlové pasty.
3 - 4 lžíce medu nebo datlové pasty.
Černé:
1 hrnek celého máku,
1 hrnek strouhaného kokosu,
3 - 4 lžíce medu nebo datlové pasty.
3 - 4 lžíce medu nebo datlové pasty.
Datlová pasta:
1/2 - 3/4 hrnku vypeckovaných datlí s asi 1 dcl vody rozemeleme v mixéru.
1/2 - 3/4 hrnku vypeckovaných datlí s asi 1 dcl vody rozemeleme v mixéru.
Mandle/mák a kokos rozemeleme v mixéru, přesypeme do mísy, přidáme med nebo datlovou pastu, ze vzniklé hmoty vytvarujeme kuličky a dáme na malou chvilku ztuhnout do lednice.
Pro zpestření můžeme do středu mandlovo-kokosových přidat celou mandli (nejlépe několik hodin předem namočenou ve vodě) a do makovo-kosových rozinky.
Žádné komentáře:
Okomentovat