RAW maková kaše z pohanky

Mák obsahuje až 12x více vápníku než mléko, dále spoustu minerálů, vlákninu a vitamíny. Pohanka je také velmi zdraví prospěšná, stejně tak i kokos. K tomu čerstvé ovoce (ideálně z vlastní zahrady, nebo, jako v našem případě, od sousedů) a je to – výborná snídaně 😊

RECEPT:
Množství: 4 porce.
Co budeme potřebovat:
120g pohanky lámanky,
2 jablka (nebo hrušky),
120g máku,
100g strouhaného kokosu,
3 lžíce medu,
1 lžička skořice.

Postup:
Pohanku vložit do misky, zalít vodou tak, aby v ní plavala a nechat přes noc v lednici. Ráno vodu slít, pohanku propláchnout a vložit ji do větší mísy. Přidat na kostičky nakrájené ovoce, skořici, med a pomixovaný mák s kokosem. Dobrou chuť 😊

Mixér, který používám: Blender JTC OMNIBLEND LIFEMIX.

Recept jsem objevila na www.loveofraw.cz - velmi inspirativní stránky, co se týče raw stravy!

Máte někdo tip na jiné použití pohanky? Nějaký ozkoušený recept?

Žádné komentáře:

Okomentovat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com