Ocet, ocet, ocet

Na úklid koupelny – ocet, na vyčistění kuchyně – ocet, na odstranění nejrůznějších skvrn – ocet!

Zbavování se plastu v domácnosti nebo chemických kosmetických přípravků bylo pro nás docela nelehkým úkolem, nešlo to ze dne na den. Zbavit se chemikálií v domácnosti mi však přišlo až legračně jednoduché. Až tak, že mi je smutno z toho, proč někdo tak obrovské množství chlóru, triklosanů, syntetických látek a kdo ví čeho ještě, do našich domovů skrz reklamu propašoval. Proč existují všechny ty čističe na mastnotu nebo vodní kámen, čističe toalet, umyvadel, kuchyňských linek, leštidla na skla a zrcadla, když tohle všechno zvládne STARÝ DOBRÝ OCET?!

Univerzální čistič:

v rozprašovači smícháme ocet s vodou v poměru 1:4 (pro provonění přidáváme například listy z citrusovníku nebo rýmovníku).

Krásně vyčistí umyvadlo, sprchový kout či vanu, vyleští zrcadlo i vodovodní baterie, odstraní vodní kámen. Umýváme jím jednou za čas kuchyňskou linku nebo skleněné lahve na pití.

Stačí na cokoliv nastříkat, pár minut nechat působit a setřít – fakt jednoduché, velmi účinné a levné.

Na obtížně odstranitelné skvrny je dobré použít neředěný ocet a posypat jedlou sodou.

Proč naše babičky věděly o schopnostech octa a pak se na něj úplně zapomnělo? Proč se vyrábějí nejrůznější chemické koktejly, které znečišťují naši vodu, naše zdraví. Samozřejmě že znám odpověď - je to byznys – byznys, který neprospívá vůbec nikomu, ani těm, kteří tyto nepotřebné chemikálie vyrábějí a nám prodávají. To, co si do vody pošleme, to si také vypijeme. Všichni ☹

Ne však „jenom“ skrze“ pitnou vodu se nám dostávají nebezpečné látky do těla - chemické výpary dýcháme a toxické látky vstřebává naše kůže. Proč si takto ubližujeme, když to jde jinak – bez chemie! S octem!

__________________________________________________________________________________________________________________

Tento recept je jen nepatrným zlomkem z téměř 60 stránek mého eBooku:
EBook vznikl po mém několikaletém objevování, po několikaměsíčním nošení v hlavě, několikatýdenním dávání na papír a datlování do počítače.

Pořídit si jej můžete ZDE - díky, že v tom jedete se mnou :)

S láskou Eva Severin Šporcová

Žádné komentáře:

Okomentovat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com