Objednávky z vesmíru

Jak si objednávám z vesmíru:

Dělala jsem to celý život, vlastně všichni jsme to asi dělali, než jsme o tu schopnost postupně v dospívání přišli. Dítě má svůj svět, kterému věří, vidí ho tak, jak ho vidět chce, věří, že může vše, co chce. Postupem času se NAUČÍ, že „v životě člověk nemůže mít všechno, co chce“, že je třeba „uvažovat realisticky“, že „sny se plní pouze v pohádkách“.

Díky knížce Jak si správně přát od Pierra Franckha a Markétě Procházkové, která mě na ni upozornila, jsem si uvědomila, že si objednávám z vesmíru celý život. Knížka mě to naučila pojmenovat a vypilovat techniku 😊
Objednala jsem si například své povolání – to, že se budu živit tancováním, že nikdy nebudu muset povinně vstávat brzy ráno, objednala jsem si i svého muže a společně pak úžasné bydlení.

Právě proces přání bydlení se uskutečnil po přečtení zmíněné knížky a byl přímo učebnicovou objednávkou:

Když jsme ještě neměli děti, byla jsem spokojená v našem malém bytě na pražském sídlišti v Karlíně. Těhotenství, jak už to bývá, však změnilo můj pohled na potřeby bydlení. Zatoužila jsem po větším bytě s terasou nebo ještě lépe s menší zahrádkou. Koukli jsme na nabídku nemovitostí a objevili jsme prodej řadového domku na Praze 10. Zbynďa byl nadšený. Lokalitu znal díky své kamarádce, kterou tam navštívil. Mě domek na fotce vůbec nezaujal, na prohlídku jsem mu kývla, ale rovnou jsem si dělala alibi, že pokud nás to na první pohled nezaujme oba, nepůjdeme do toho. Stačilo se však k domečku přiblížit a byla jsem nadšená už i já. Lokalita mě dostala hned, stejně tak jako mého Zbynďu při jeho první návštěvě.

Koupě zmiňovaného domečku nedopadla, my v té době nebyli finančně dostatečně připravení a majitelé si prodej NAŠTĚSTÍ stejně rozmysleli. Naštěstí proto, že skoro do roka a do dne jsme koupili jiný domeček ve stejné lokalitě a z majitelů, co si koupi toho svého rozmysleli, se stali naši blízcí sousedé i přátelé. 😊

Rok tedy trval proces našeho chystání se ke koupi vysněného bydlení. Museli jsme dát dohromady potřebné finance, a hlavně si SPRÁVNĚ ZFORMULOVAT, CO CHCEME! Sehnat domeček v této lokalitě se zpočátku zdálo, jako bezproblémové. Nabyli jsme dojmu, že v nabídce je každou chvíli nějaký, že si budeme moci vybírat. To se však během pár měsíců změnilo. Inzerátů ubylo a ceny se začaly šplhat výrazně výš. V době, kdy už jsme si mohli dovolit nemovitost koupit, se neobjevovala žádná nabídka.

Správnou formulací toho, co chceme, mám namysli KONKRÉTNÍ OBJEDNÁVKU Z VESMÍRU. Je třeba ji zformulovat naprosto přesně, aby nebyl vesmír zmatený 😊, anebo aby se nám nevyplnilo to, co vlastně nechceme (například „přeju si“ pro vesmír znamená, že si dál budeme „pouze přát“, stejně tak pozor na „ne“ – například „nespadnu“ si vesmír vyloží jako „spadnu“).

Velké přání je dobré si zrýmovat, aby se nám lépe vrylo do paměti.
Naše objednávka na domeček ve Strašnicích zněla takto:
„Máme domeček v ulici Dětská, na zahradě stromeček a kolem děcka. Běhají a poskakují, Damiánek štěká, já se Zbynďou na terase šťastná jako blecha“ 😊
Ve formulaci přání je nejenom domeček, co jsme potřebovali koupit, ale i to, že máme více dětí, že to bude brzy (Damián je náš pes, tak aby se toho ještě dožil!), a že máme šťastné manželství.

Čekali jsme a sledovali inzeráty. A čekali, …. Mezitím jsme do „našich Strašnic“ (tak jsme je už i nazývali) jezdili sem tam na procházky a vizualizovali si a těšili se, že tam také budeme bydlet (vizualizace je v objednávkách z vesmíru také dost podstatná!). Na jedné z takových procházek jsme zjistili, že ulice Dvouletky, ve které byly stejné řadové domečky, je také moc pěkná, možná dokonce pro nás lákavější, a tak jsem formulaci pozměnila:
„Máme domeček v ulici Dvouletky, na zahradě stromeček a kolem hodné sousedky. Spokojeně si v něm žijeme, podkroví budujeme“.
Sousedé jsou hodně důležití, hlavně v řadové zástavbě, a věděli jsme, že naše finance pravděpodobně nebudou stačit na rekonstrukci celého tří podlažního domečku, tak aby se objednávka vztahovala i na to, že peníze na zbylé podkroví seženeme vzápětí.

Změněnou objednávku jsem tedy „vyslala“ a zase jsme čekali.

Byl únor roku 2014, od naší návštěvy domečku přes první inzerát uplynul něco málo přes rok a my začínali být nervózní. Jak to, že se žádné domečky neprodávají?? V knihách o objednávkách z vesmíru se radí, že se má přání vyslat a dále na něj nemyslet. Brát ho, jako jasnou věc, že to tak prostě bude (JE!) a připravovat se na to. Tím, že na objednávku budeme pořád myslet, jí může oslabovat našimi pochybami. Nepochybovali jsme o tom, že domeček koupíme. Dokonce jsme se celý rok pilně připravovali - s naší architektkou jsme vypracovávali kompletní stavební projekt. Hodně lidí se smálo, že dům ještě nemáme, ale projekt ano. My si ale byli jistí, že to dopadne. Nervozita se však začala objevovat.

Vysvětlení se dostavilo vzápětí! Moje kamarádka Ola (novinářka a kartářka) zveřejnila na svém blogu, že s novým rokem došlo k restartu vesmíru a že veškeré objednávky byly vymazány. Pak se máme dočkat! Je třeba je vyslat znovu. Jen pozor na správnou formulaci, budou se plnit závratnou rychlostí (když je ten koridor pročištěn). Může to znít až fakt hodně esotericky, ale objasnění naší situace to bylo naprosto jasné! :O :D Z pohledu Čínského kalendáře nastartoval 31.1. rok koně, pro který je typická rychlost a štěstí pro připravené (moje nejlepší kamarádka, která si také "objednává", se v tomto roce konečně rozvedla, vdala a otěhotněla :-) )

Objednávku jsem tedy vyslala znovu a tentokrát si ji i napsala, což ji mělo ještě posílit a hlavně je to pro kontrolu, že to opravdu funguje! Dovětek vypadal takto: „24.2.2014 domeček kupujeme“!

Hned druhý den se objevil inzerát, my byli první, co šli na prohlídku a 24.2.2014(!!!) jsme podepsali rezervační smlouvu. 😊

Domeček byl v námi objednané ulici Dvouletky, na zahradě stál obrovský smrk a když jsem se při prohlídce ptala majitelky na sousedy, zmínila hlavně samé ženy – jak jsou úžasné („…kolem hodné sousedky…“).

Rekonstruovat jsme začali v září stejného roku a nastěhovali jsme se v červnu roku 2015 – do hotového, včetně podkroví 😊

V knize Alchymista od Paula Coelha se píše: “Když něco chceš, celý Vesmír se spojí, abys své přání uskutečnil.“ 

Díky Vesmíre!

Jaké máte vy zkušenosti s plněním přání? :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com