Dýně Hokaido je bohatá na vápník, hořčík, fosfor, draslík, železo, vitamíny A, B a C a její využití je opravdu všestranné. Tady je inspirace na výbornou pomazánku:
Co budeme potřebovat:
dýni Hokaido (stačí půlka malé),
pár stroužků česneku,
sůl dle chuti (růžovou Himalájskou),
libovolné ingredience na dochucení (co máme doma a co máme rádi). 😊
sůl dle chuti (růžovou Himalájskou),
libovolné ingredience na dochucení (co máme doma a co máme rádi). 😊
Postup:
dýni nakrájet na větší kousky, společně se stroužky česneku vložit na plech, posolit a cca 45 min péct při 150-180 st. C.,
vidličkou, šťouchadlem na brambory nebo ručním mixérem zpracovat dýni s česnekem na pyré, zakápnout olivovým olejem, libovolně dochutit a jíst. 😊
dýni nakrájet na větší kousky, společně se stroužky česneku vložit na plech, posolit a cca 45 min péct při 150-180 st. C.,
vidličkou, šťouchadlem na brambory nebo ručním mixérem zpracovat dýni s česnekem na pyré, zakápnout olivovým olejem, libovolně dochutit a jíst. 😊
Naše variace:
„basic“: pouze se sezamem,
„indická“: s kari a ořechy (vlašskými),
„česká“: s čerstvými lístky majoránky a kozím sýrem.
„basic“: pouze se sezamem,
„indická“: s kari a ořechy (vlašskými),
„česká“: s čerstvými lístky majoránky a kozím sýrem.
Mažeme si je na vlastní chleba z naší domácí pekárny.
Tip:
dýni Hokaido není třeba loupat, je-li z vlastní zahrádky nebo z biologického zemědělství,
dýni jsem pekla společně s cibulí - půl plechu (dýni a česnek) jsem použila na pomazánky, z druhé půlky (dýně, česneku, cibule) jsem uvařila polévku.
dýni Hokaido není třeba loupat, je-li z vlastní zahrádky nebo z biologického zemědělství,
dýni jsem pekla společně s cibulí - půl plechu (dýni a česnek) jsem použila na pomazánky, z druhé půlky (dýně, česneku, cibule) jsem uvařila polévku.
Žádné komentáře:
Okomentovat