
Čokoláda může být samozřejmě jakákoliv! My ji nakupujeme na váhu v bezobalovém obchodě – někdy raw, někdy na vaření, hořkou, mléčnou, s různým množstvím kakaa (nejčastěji kolem 70ti %). Čím kvalitnější čokoláda, tím zdravější (žádný cukr, žádný palmový olej, …) a chutnější, to je bez pochyby.
Výroba je opravdu jednoduchá a rychlá:
ghí (stačí malé množství) a kousky čokolády dáme do kastrůlku,
malinko zahřejeme (rozpustí se hned i při malé teplotě),
dochutíme dle potřeby medem (stačí malinko).
Konzistence je poměrně dost tekutá, ale stačí nechat vychladnout a změní se na pomazánku.
Tekutá verze se hodí na ovocné fondue, tuhá třeba na palačinky.
Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat