Jednoduchá dýňová pomazánka

Dýně Hokaido je bohatá na vápník, hořčík, fosfor, draslík, železo, vitamíny A, B a C a její využití je opravdu všestranné. Tady je inspirace na výbornou pomazánku:

Co budeme potřebovat:
dýni Hokaido (stačí půlka malé),
pár stroužků česneku,
sůl dle chuti (růžovou Himalájskou),
libovolné ingredience na dochucení (co máme doma a co máme rádi). 😊

Postup:
dýni nakrájet na větší kousky, společně se stroužky česneku vložit na plech, posolit a cca 45 min péct při 150-180 st. C.,
vidličkou, šťouchadlem na brambory nebo ručním mixérem zpracovat dýni s česnekem na pyré, zakápnout olivovým olejem, libovolně dochutit a jíst. 😊

Naše variace:
„basic“: pouze se sezamem,
„indická“: s kari a ořechy (vlašskými),
„česká“: s čerstvými lístky majoránky a kozím sýrem.

Mažeme si je na vlastní chleba z naší domácí pekárny.





Tip:
dýni Hokaido není třeba loupat, je-li z vlastní zahrádky nebo z biologického zemědělství,
dýni jsem pekla společně s cibulí - půl plechu (dýni a česnek) jsem použila na pomazánky, z druhé půlky (dýně, česneku, cibule) jsem uvařila polévku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com